Afternoontea är slut för denna vår!

—-

Obligatoriskt att förboka och betala för afternoontea i förväg! 

Boka gör ni genom att maila till bokning@konditorilyran.se

Pris: Fredagar 315:- / Söndagar 345:- 

 

När ni kommer så behöver ni inte ställa er i kö till kassan utan gå in genom entrén och direkt upp till vår övervåning så hjälper serveringspersonalen er till er plats.

 

Afternoontea meny

Traditionellt sätt så äter man Afternoon Tea i tre steg: Salt, scones och sött. Fast sen så tycker vi att man får göra precis som man vill. Vi serverar en kanna te tillsammans med snittar och sött. Scones serveras som buffé med tillbehören.

Salta snittar:

Snitt med ägg och persilja

Snitt med skagenröra av handskalade räkor

Snitt med gurka och myntacremé

En buffe med två olika sorter av våra nybakade scones direkt från bageriet i huset, serveras med:

Creeme cheese med limezest

Äppel & kanel marmelad

Björnbärsmarmelad med vanilj

Lemoncurd

Sött:

Lyrans bakelse med körsbär och choklad

Mini-semla

Citronmaräng-tartellete

Mini-beskvi med päron och vit choklad

Te Meny:

Vi har valt ut alla teer i samarbete med de ekologiskt certifierade importörerna In The Mood For Tea (www.inthemoodfortea.se). De leverera te till bland anat Frantzén, Surfers, Aira, Aloe, Agricultur. En kanna anpassad efter sälskapet ingår, sen kan ni välja att köpa till fler kannor, en kanna är ungefär 4-5 koppar.

Villa Lyran

Vårt egan te, en blandning mellan grönt och svart te med litchi, jasmin och eukalyptus samspelar i balanserad harmoni likt strängarna på en lyra. Teet är dekorerat med solrosblommor.

Earl Grey – South of the clouds

Ett Earl Grey där råvarorna står i centrum. Den mjuka komplexiteten hos ett fylligt Yunnan-te förenat med de fräscha och upplyftande tonerna hos äkta, färsk bergamott från Kalabrien i Italien, den plats där den bästa bergamotten odlaas. Teet är dekorerat med blåklint.

Keemun Gongfu

Keenun är ett av Kinas och världens mest kända svarta teer. Det ekologiska teet kommer från en tegård i Qimen, originalplatsen för Keemun, och plockningen består av knopp och ett till två blad. De mörkt chokladbruna bladen har en vacker lyster och ger en aromatisk och elegant infusion med islag av choklad, ädelträ och en subtil blommighet.

 

Vild Rooibos Ginger Lemon

Vildväxande roobios från Cederbergen i Sydafrika, uppvisar en helt annan längd och intensitet i smaken än odlad. Kommer med en ansenlig dos antioxidanter och är utan koffein. Smaken är rund och mjuk med varma toner av nypon, äpple och honung. Roiboosen är kompletterad med ekologisk ingefära och skir, uppfriskande citron från Kalabrien i Italien.

Matcha Genmaicha

Genmaicha från Kyshu i Japan har en mjuk, rund och fyllig smak som förenar de friska tonerna hos det gröna teet med risets varma, rostade toner. Parat med Genmaicha som har de finaste stenmalda matcha från Kyoto. Matcha ger
teet extra Umami, elegans och längd i smaken.

Boka maila: bokning@konditorilyran.se